
De bekende kunstenaars Salman Ezzammoury en Beatrice Martinetz stellen hun kunstwerken ten toon in de Kunstgalerie “De Gehoorzaal”in Den Dolder, te zien op 3,4,10 en 11 juni, openingstijden zijn van 12-17 uur.
De kunstenaars zijn zelf aanwezig en kijken ernaar uit om je te verwelkomen op hun eerste gezamenlijke expositie “Colours tell Stories””.
Er zullen meer dan 80 kunstwerken te zien zijn tijdens deze expositie.
Salman Ezzammoury
Salman is een Nederlands beeldend kunstenaar, geboren in 1959 in Marokko. Zijn opleidingen, fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan de Stivako in Utrecht en diverse cursussen voor tekenen en schilderen, boden een solide technische basis voor zijn huidig werk. Hij combineert digi kunst schilderen en fotografie. Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelsbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat er vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werken een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laten voor de eigen associaties van de toeschouwer.
Het meeste werk van Salman is gebaseerd op foto’s die hij zelf maakt als kunstfotograaf. Inmiddels heeft hij sinds 1987 meer dan 400 exposities in binnen -en buitenland op zijn naam staan.
Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt maar vooral mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.
Beatrice Martinetz
Beatrice is een van oorsprong Duitse kunstenares en met tussenpauzes al 30 jaar aan het schilderen. Door haar opleiding tot Graphik- Designer aan de Vakhoogschool voor Communicatieontwerp in Hildesheim kwam zij in aanraking met veel verschillende technieken -in de jaren ’80 nog handmatig, zonder computer. Daardoor is zij heel divers in stijl en techniek. Typisch voor haar zijn de expressie en kleur in haar werken. Op haar website is een overzicht te zien. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur tijdens dagelijkse wandelingen, uit exposities of onderwerpen die zij ergens vind. Zij laat zich leiden door haar fantasie als het abstract wordt. Uit fotovoorbeelden ontstaan herkenbare en figuratieve werken. Haar doel is mensen te inspireren met haar werken en een blij gevoel mee te geven.
In Ede is Beatrice aangesloten bij kunstenaarsgroep Xplorion. Zij schilderen en exposeren samen. Zij exposeert ook alleen of met een collega-kunstenaar. Daarnaast geeft zij Schilderworkshops aan volwassenen. Dat kan een teambuilding onderdeel zijn, maar ook een vriendenuitje of familiedag. Heel vaak hoort zij mensen zeggen dat zij zich niet creatief vinden en niet kunnen schilderen. Hoe leuk is het dan passie aan deelnemers over te dragen en hun trots en enthousiast met een eigen meesterwerk te zien. Daar krijgt zij veel energie van.
Voor meer informatie:
Salman Ezzammoury: www.salmanezzammoury.com
Beatrice Martinetz: www.be4art.nl

Op donderdag 20 april om 16.00u wordt de unieke expositie Handen Vertellen feestelijk geopend.
Met lekkere hapjes en drankjes. Met een vleugje poëzie en muziek. En met de gelegenheid om enkele makers van het kunstwerk te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom!
Handen Vertellen is een groot kunstwerk gemaakt door zeventig Wageningers. Van jong tot oud kwamen zij samen om herinneringen op te halen aan de coronatijd. Ze lieten hun handen spreken over de vrijheid en onvrijheid van die tijd. In het kunstwerk Handen Vertellen komt alles samen in beeld, geluid en tekst: de verhalen, het werk van de handen, wat ongezegd is gebleven … Daarmee is het kunstwerk een tijdsdocument, dat uitnodigt tot verwerken en delen van je eigen corona ervaringen, en dat voelbaar maakt hoe belangrijk vrijheid is.
Begeleid door kunstenaars Fransje Smit, Remco de Kluizenaar en Petra Sips. De expositie is te zien tot maandag 15 mei.

Expositie de Indische reis van Berlage 1923 in Rumah Kita
Tot en met 3 september 2022
Hendrik Petrus Berlage is in de geschiedenis van de Nederlandse architectuur van grote betekenis geweest. Hij leefde van 1856 tot 1934. Bekende gebouwenzijn o.a. de Beurs in Amsterdam en aan het eind van zijn leven het kunstmuseum in Den Haag. Weinig mensen weten dat hij in 1923 een reis naar Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, heeft gemaakt.
Eerder had hij twee Nederlandse gebouwen ontworpen onder meer het kantoor van de Algemene verzekeringsmaatschappij in Soerabaja. Tijdens zijn reis van drie maanden raakte Berlage onder de indruk van de eigenheid van de Indische cultuur en stond hij steeds meer open voor de voor hem, vreemde aspecten.
6 juni zijn de tekeningen te zien, die Berlage gemaakt heeft gedurende zijn reis. Op zaterdag 3 september zal er een presentatie gekoppeld worden aan deze tentoonstelling door twee architecten. Huib Akihari, architectuur historicus en conservator van Museum Maluku in Den Haag. Hij zal het hebben over de wederzijdse invloed in de bouwkunst in Nederlands-Indië en Nederland. Manon Pattynama, Ahaus Architectuur BNA, Amsterdam, zal de reisschetsen bespreken die Berlage heeft gemaakt.
Waarom een expositie en een presentatie in verpleeghuis Rumah Kita?
Het Cultureel Erfgoed van Rumah Kita is in het bezit van 32 ingelijste reproducties van de tekeningen die Berlage heeft gemaakt en die hij heeft opgenomen in zijn verslag “Mijn Indische Reis” dat in 1931 is gepubliceerd. De reprotekeningen zijn kennelijk door een bewoner geschonken. Daar ontbraken echter nog 14 tekeningen. Op internet vond de werkgroep Rumah Kita Senang een antiquariaat die een cassette met alle tekeningen te koop aanbood zodat de collectie weer compleet gemaakt kon worden. De complete collectie is vanaf 6 juni tot en met 3 september in de gangen van Rumah Kita te zien.
Dagelijks van 10.00 -17.00
Rumah Kita,
Plein 15-augustus 1
6708 AL Wageningen
Contact: Florine van Eekhout
Mobiel: +31 633 026 701

Salman Ezzammoury is per 25-1-2022 onze nieuwe webbeheerder. Fijn, Salman, dat je dit voor onze vereniging wilt doen. Jan Den Besten, heel erg bedankt voor alle jaren web ondersteuning.