Zomersalon opent in Galerie Zuid

uitnodiging-zomersalon-2024

De “zomersalon 2024”, hedendaagse kunst van 9 kunstenaars en vintage lampen en keramiek, opent op woensdag 19 juni voor het eerst haar deuren in Galerie Zuid in Harskamp.

Nicolette Arens(Apeldoorn) heeft voor deze tentoonstelling een collectie kleurrijke en vlot geschilderde vogels en bloemen gemaakt. Met vaart brengt zij kleur aan op papier of doek. Hierna maakt ze de vorm af met enkele rake zwarte penseelstreken om het karakter van vogel of bloem optimaal over te brengen.

Liesbeth Kuik (Kootwijk) bouwt haar olieverfschilderijen laag voor laag en heel gedetailleerd op. Met aandacht voor kleur en structuur geeft zij haar bosgezichten en herten uiterst precies weer op doek en paneel.

De Edese keramiste Evelyn Verelst stookt haar werk in een houtoven. Naast handopgebouwde vazen en kommen maakt zij ook beelden van vogels en tuinornamenten. Haar natuurlijke manier van vormgeven gecombineerd met aardse glazuren zorgt voor een aangename interessante uitstraling.

Mar Zijlstra (Scherpenzeel) ontwerpt grote sieraden waarbij natuurlijke vormen haar inspiratie zijn. Met roestvrijstaal, koper, zilver, rubber, natuursteen, glas en hout geeft zij haar broches en oorbellen een transparante en strakke vormgeving waarbij de draagbaarheid hoog in het vaandel staat.

Salman Ezzammoury, Maria van Hunnik, Guus Kuit, Mandy Nellestein en Marian van Veen maken de expositie compleet met mixed media schilderijen, acrylschilderijen, houtsneden, droge naald etsen, aquarellen en olieverfschilderijen.

Van 19 juni t/m 31 augustus is de “zomersalon” te bekijken bij Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp van woensdag t/m zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op de website van Galerie Zuid