Zonen van Westkapelle door Edo Hebinck, presentatie 24 april 2019

Edo Hebinck, conservator van Museum Droom en Geheugen presenteert 24 april om 14.00u  een permanente tentoonstellingsvitrine en een boek over Jan Campert, Adriaan Viruly en Jac. van Elsäcker in het Dijk- en oorlogsmuseum in Westkapelle.

Museum Droom en Geheugen is een reizend museum, zo gezegd, in jargon, een vliegend museum.
Echter, aanstaande 24 april zal Museum Droom en Geheugen landen in Westkapelle.
Vanaf dan staat er in het Dijk- en oorlogsmuseum aldaar een permanente vitrine die op de eigen wijze van Droom en Geheugen vertelt over drie Westkappels kunstenaars. Aan de hand van unieke, door Jan Campert, Adriaan Viruly en Jac. van Elsäcker, nagelaten stukken vertelt Edo Hebinck, conservator en bouwer van Museum Droom en Geheugen, in de vitrinepresentatie én in het door hem geschreven boek Zonen van Westkapelle over hun eigenzinnige ontwikkeling, geplaats tegen de achtergrond van de (cultuur)geschiedenis van hun tijd. Vanwege het inzetten van het archief van Museum Droom en Geheugen kan Hebinck de lezer ongekende blikrichtingen aanreiken.
Op 24 april om 14.00u zal het eerste exemplaar van het boek aangeboden worden aan Ada van Hoof, projectleider van het Dijk- en oorlogsmuseum, het Polderhuis in Westkapelle.
Het boek Zonen van Westkapelle verschijnt in een oplage van 200 genummerde exemplaren. De omslag van het boek werd in Wageningen gedrukt door Niek Smaal, in drukkerij Houtpers. Op de omslag prijkt een linosnede van Bert Hoekstra.