Taalspel van Schrijversharten op Bevrijdingsfestival Wageningen

'Ontdek het vrije woord' - Schrijversharten

Ontdek het vrije woord

Schrijversharten is met het taalspel ‘Ontdek het vrije woord’ actief op het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Wageningen. In Parka Kultura in het Torckpark kunnen bezoekers in vrijheid een woord kiezen en koesteren. Schrijversharten is het collectief van de Wageningse schrijvers Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee.
‘Ontdek het vrije woord’ is een activiteit waarin de bezoekers, jong en oud, stilstaan bij woorden die zij belangrijk vinden. Als een ontdekkingsreiziger speuren zij door een scheepskijker naar een landschap vol woorden en kiezen het woord dat hen het meest aanspreekt. Hun keuze brengen zij symbolisch tot uitdrukking door hun favoriete woord te markeren met een vlaggetje.
Ook motiveren zij hun keuze in een logboek, zoals op ontdekkingsreizen vroeger ook logboeken werden bijgehouden. Het certificaatje met hun gekozen woord kunnen zij delen via social media.
De woorden in het landschap zijn persoonlijk gekozen door de drie schrijvers van Schrijversharten. Zij vinden die wezenlijk voor het beschrijven van vrijheid of in het algemeen onmisbaar om je te kunnen uiten.
Laurens van der Zee is de bedenker van het taalspel. ‘De boodschap is: Je bent vrij om het woord te nemen! Zo ontstaat een beeld van wat mensen in Wageningen mooie of belangrijke woorden vinden om zich in vrijheid mee te uiten.’
Op 5 mei zijn, verspreid in de stad opgehangen, gedichten en teksten over het thema te lezen die de drie schrijvers van Schrijversharten hebben geschreven of in vrijheid hebben geciteerd.

Schrijversharten is een samenwerkingsverband tussen de Wageningse schrijvers Annie van Gansewinkel, Martijn Adelmund (stadsdichter) en Laurens van der Zee (oud-stadsdichter). Zij willen door uiteenlopende activiteiten het proces en de achtergronden van het schrijven zichtbaar maken.
www.schrijversharten.nl