Schrijversharten met anagramspel – Leeffestival

‘SPELEN MET DE TAAL IS AANSTEKELIJK’.

Met de letters van deze zin kan het publiek zich uitleven tijdens het Leeffestival op 28 juni. De zin sluit aan bij het thema ‘Besmettelijk’ dat het Leeffestival dit jaar heeft. Schrijversharten staat met het anagramspel op drie locaties in de Wageningse binnenstad.
Schrijversharten is het collectief van de Wageningse schrijvers Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee.
Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe oneindig veel combinatiemogelijkheden deze 29 letters hebben.

Schrijversharten en Leeffestival, foto Proef Wageningen Magazine-Cees Beumer
Foto: Proef Wageningen Magazine / Cees Beumer.

Vrijwilligers van het Leeffestival hebben de letters uit aansprekend materiaal vervaardigd. Daardoor zijn de nieuwe zinnen niet alleen leuk om te lezen, maar ook vrolijk om te zien.
Anneke Rot en Laurens van der Zee hebben het anagramspel bedacht en ze gaan ervan uit dat er honderden zinnen mogelijk zijn. Enkele voorbeelden: Een man klikte iele stadsplaatjes / Die kale maat stak ijslepels in eten / Akelei, dat is een plant met slakjes / Een dame eist als klant je pils, Kate/ Kees lijnt: eet alles met pindakaas.

Mensen kunnen thuis alvast puzzelen op de mogelijkheden. Elke letter mag maar een keer worden gebruikt. Vital Robat van het Leeffestival maakte daarvoor een ‘bouwpakketje’ met alle letters. Het is ook te vinden op www.schrijversharten.nl
Kinderen mogen met de letters losse woorden vormen.

Schrijversharten is het samenwerkingsverband van de Wageningen schrijvers Annie van Gansewinkel, Martijn Adelmund (stadsdichter) en Laurens van der Zee (oud-stadsdichter). Zij willen door uiteenlopende activiteiten het proces en de achtergronden van het schrijven zichtbaar maken.