Schrijversharten geeft inkijk in scheppend proces

Schrijversharten_portret

Schrijversharten geeft inkijk in scheppend proces

Hoe waanzinnig is het om schrijver en dichter te willen zijn? Op 7 maart begint de Boekenweek met het thema Waanzin, een uitgelezen moment om Schrijversharten te presenteren. Een project van Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en Annie van Gansewinkel, alle drie lid van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.

Drie Wageningse schrijvers geven de komende maanden een inkijk in hun scheppend proces. Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee zijn totaal verschillende schrijvers en dichters, maar toch hebben ze elkaar gevonden in Schrijversharten. Zij sluiten aan bij uiteenlopende evenementen in Wageningen om het publiek deelgenoot te maken van hun ontdekkingstocht langs thema’s, drijfveren en worstelingen van het schrijfproces.
Zo zetten zij op de Wageningse Boekenmarkt op 18 april het Schrijversharten Café open, waar ook collega-schrijvers optreden en signeren. Interviewer Frénk van der Linden probeert er de schrijversziel van Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee bloot te leggen.
Schrijversharten neemt ook deel aan de Culturele Ronde (25/26 april) door onder meer bij Proust op de sofa plaats te nemen. Tijdens het 5 mei-festival komt Schrijversharten met de installatie: ‘Ontdek het vrije woord’. Ook op het Leeffestival manifesteert Schrijversharten zich met een taalactiviteit.
In het najaar is het dan tijd voor het oogstfeest waarin de schrijvers laten zien wat ze hebben geleerd, afgeleerd, verprutst en overwonnen, en hoe ze verder gaan.
Op de website (www.schrijversharten.nl) en via social media neemt Schrijversharten het publiek het hele jaar mee in zijn zoektocht naar het wezen van schrijven.