SALON over Reuzen, Kunst en Moed

Rinke Nijburg

SALON over Reuzen, Kunst en Moed:  27 november

“Dienen wij de Muze wel met voldoende moed?”, “Gaan wij als kunstenaar wel genoeg onze eigen gang?”, dit zijn vragen die op vrijdagavond 27 november het onderwerp zijn geweest van een bijeenkomst op Duivendaal 10 in Wageningen. Met dank aan de Arnhemse beeldend kunstenaar en docent Rinke Nijburg (1964). Hij heeft verteld over zijn eigen ervaringen en ervaringen van anderen. Tot zijn kunstwerken horen schilderijen die door sommigen als controversieel worden ervaren.  Nog tot en met  13 december is op dit adres op zaterdag en zondag de expositie “Op schouders van reuzen” te zien. Leden van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen verbeelden of beschrijven daar hun grote voorbeelden, die hen mede hebben gevormd tot wie zij nu zijn. Dat is lang niet altijd een gemakkelijke weg, er is moed voor nodig om je eigen richting en stijl te vinden, zeker als die niet direct wordt gewaardeerd.

“Van een leien dakje is de perceptie van mijn werk nooit gegaan, daarvoor is mijn werk gewoon te vreemdsoortig”, aldus Nijburg. Zijn werk werd geëerd met de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Prix de Rome.

www.rinkenijburg.nl

Deze salon niet bijgewoond? Dan heb je zeker wat gemist! Op woensdagavond 2 december wordt de tweede en vooralsnog laatste salon van dit jaar gehouden (zie nieuwsitem Salon over Inspiratie en Creativiteit).