Nieuwe jeugdboeken Annie van Gansewinkel

DezeSchelpVerdientEenKistje_co_1014_D-1 - afb. De Eenhoorn mrt. 2015 Sleutelen, omslag

‘Deze boeken betekenen persoonlijk veel voor me’

WAGENINGEN – Van schrijfster Annie van Gansewinkel uit Wageningen zijn net twee nieuwe jeugdboeken verschenen. Inmiddels schreef ze al ongeveer dertig boeken, maar de vreugde is er niet minder om, integendeel. “Deze boeken betekenen persoonlijk veel voor me.”
‘Deze schelp verdient een kistje’ is het verhaal van Veerle die bij haar opa aan zee woont. Met het groter worden komt bij haar de behoefte meer van de wereld te zien, maar ze wil opa niet alleen laten. Dit boek voor 8+ laat haar ontdekkingstocht zien en is tegelijkertijd een boek over opgroeien en loslaten en de kracht van herinneringen.
‘Sleutelen’ is voor jongeren die moeite hebben met lezen. Het boek gaat over Mart die houdt van autotechniek, terwijl zijn vader dat helemaal niet ziet zitten. De voorkeur van Mart brengt hem dichter bij zijn zwijgzame opa, die automonteur is.
Voor het boek ‘Sleutelen’ kon Annie van Gansewinkel teruggrijpen op het vak van haar vader die automonteur was. “Het is ook een eerbetoon aan hem en aan de mensen die een ambacht beheersen. In onze tijd is daarvoor te weinig waardering, evenals voor jongeren die graag met hun handen werken.”
In ‘Deze schelp verdient een kistje’ komt de voorliefde van Annie voor zee en strand goed tot uiting. “Illustrator Richard Verschraagen bracht de wereld van Veerle én die van mij prachtig tot leven. Alles klopt aan dit boek.”
Annie van Gansewinkel (www.annievangansewinkel.nl schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen. Naast haar werk als schrijfster geeft ze uiteenlopende schrijfcursussen.
Samen met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund maakt ze deel uit van het Wageningse collectief Schrijversharten dat dit jaar bij een aantal activiteiten het schrijfproces zichtbaar wil maken.

Deze schelp verdient een kistje – uitg. De Eenhoorn – illustraties Richard Verschraagen – ISBN 978 90 5838 996 1
Sleutelen – uitg. Eenvoudig Communiceren – ISBN 978 90 8696 221 1