Gemeente koopt Anne Wiggen voor 750ste verjaardag

annewiggen2Wageningen bestaat dit jaar 750 jaar. Petra de Vree heeft hiervoor speciaal dit beeld gemaakt. In het beeld zijn meerdere elementen te zien die verwijzen naar (de verjaardag van) Wageningen. Zo staat ieder huisje op haar jurk voor 50 jaar, als je verder zoekt vind je ook jaartallen. De naam Anne Wiggen is een anagram. Puzzelend met de letters van haar naam kom je vanzelf bij Wageningen uit. In haar ene hand houdt ze het wapen van Wageningen omhoog, door een paar spaken van het wapen weg te halen blijft het vredesteken over. Dat heeft ze in haar andere hand.

Het beeld Anne Wiggen, is aangeschaft door de gemeente. Het zal op 21 december te bezichtigen zijn tijdens de afsluiting van Wageningen750. Anne Wiggen is tussen 13.00 en 17.00 uur te zien in het stadhuis van Wageningen. Er is een uitgebreid programma, waaronder de prachtige foto-tentoonstelling van collega-kunstenaar July Leesberg.
Anne Wiggen verhuist na het middagprogramma in het stadhuis naar de Junushoff, waar de burgemeester een speech houdt. Het beeld gaat in januari 2014 definitief naar het stadhuis van Wageningen.