Expositie Oog voor detail

Te zien tijdens de opening op 25 oktober om 16:00 uur envan 26 oktober tot en met 21 december 2019 op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak.

Wilsonstraat 61,  2131PM  Hoofddorp.
De expositie toont het werk van Jos Bolt (fotografie en poëzie) en Betty van Gelder (beelden en keramiek)
Jos BoltDe fotoserie “Winterlicht” van Jos Bolt gaat over de serene stilte op een mistige winterdag. Wanneer sneeuw de velden verbergt en de zon vergeefs probeert er doorheen te breken. Als het land langzaam wegsterft in het licht en de natuur, tot haar essentie gereduceerd, word je gaandeweg naar je diepste innerlijk gevoerd. Het bracht Jos de inspiratie voor zijn gedicht “In de stilte”.
Betty van GelderTijdens het werken met klei door Betty van Gelder ontstaan als vanzelf vormen, meestal figuratief, die ze vervolgens weer abstraheert. Emoties worden vertaald in klei. Haar beelden in natuursteen zijn abstract. “Beweging” staat centraal. Betty gaat “in gesprek” met de steen en zo ontstaan de kenmerkende vloeiende bewegingen. Albast en Serpentijn zijn haar favoriete steensoorten. 
Galerie de Tuinkamer op YoutubeWil je de kunstenaars aan het werk zien? Wil je meer weten over wat hen inspireert? Ga dan naar het Youtube kanaal van Galerie de Tuinkamer door op de foto te klikken.