Expositie: hoe blauw is blauw in kernhem 2012

een blauwe expositie van ART-zeven, waarvan verschillende leden deel uit maken.

ART-zeven heeft het blauw opnieuw vormgegeven. Het werken met de kleur blauw heeft zeer inspirerend gewerkt, en was minder rustgevend dan gedacht. Blauw kan ook zeer aktiverend en verdiepend werken! Ze werden op nieuwe ideeën gebracht en konden andere wegen inslaan.

“De blauwe wandeling”, een installatie van Carla Kamstra is hier een voorbeeld van. Het keramiek van Ineke Schippers laat blauw zien in de verbinding van hemel en aarde in de vorm van bomen.

Frida Stad maakte een serie schilderijen met aanlegsteigers in zee. Yetty Elzas heeft naast het beeldhouwen in brons en steen andere, kleurigere materialen ontdekt. Birgit Pedersen heeft o.a. intuïtief de vorm bij blauw gezocht; de zoektocht is in 7 vrouwelijke torsos te zien. Gelske Kwikkel heeft de kleurbeleving op doek proberen te vangen in veel kleuren en lagen blauw. Josien Plomp heeft zich laten inspireren door veranderingen in blauw, zij laat in een aantal werken zien wat voor effekt, emotie dit kan oproepen.

Een gezamenlijk project is het grote doek van 3 bij 3 meter dat in de hal van Huis Kernhem hangt en is ontstaan uit een samenvoeging van individuele schilderijen.

Expositie: 13 t/m 28 oktober 2012

Openingstijden: za- en zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Opening op zaterdag 13 oktober om 15.00 uur met zang door Roos Blufpand en een speciaal door haar, voor deze tentoonstelling, gecomponeerd blauw lied.

Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

www.huiskernhem.nl