‘Ergens, een plek’ 31 oktober t/m 15 november Kernhem, Ede

Wageningse, Nederlandse en Duitse kunstenaars en een museum gaan op reis en nemen mee…

Vanaf 31 oktober as. is in Huis Kernhem in Ede de reistentoonstelling ‘Ergens, een plek’ te zien en te beleven.
Kunstenaar Edo Hebinck, oprichter van het reizende Museum Droom en Geheugen, heeft acht kunstenaars gevraagd werk te maken van ‘een plek’. De tentoonstelling biedt bezoekers een rijkheid aan plekverbeelding, en aan vragen. Zo is het de vraag of met de GPS-coördinaten van een plek alles gezegd is ? Wat definieert een plek; wat mensen (ook schrijver) erover vertellen ? Horen het reizen, het aankomen en het vertrekken bij een plek, ergens ? Het Museum Droom en Geheugen schenkt aandacht aan opmerkelijke, onbekende plekken. Het Museum komt met nieuwe denk- en kijktuigen. De volgende kunstenaars zijn uitgenodigd en hebben elk op eigen wijze plekken kunstzinnig bevraagd: Laurens van der Zee (reis-en plekimpressies), Marij Roex (installatie), Erik Vos (cyanotypes), Wolfgang Stöcker (Deutsches Staubarchiv), Henk Knol (gedichten en schilderijen), Bert Hoekstra (grafiek), Julia Hofstede (literaire voorleeskunst), Beate Gördes (tekeningen) en Remco de Kluizenaar deed dat door filmpjes te maken (in Wageningen en omgeving). Hij maakte het filmpje voor de crowdfundingsactie, te zien op https://www.voordekunst.nl/projecten/3640-reistentoonstelling-ergens-een-plek

De ‘reistentoonstelling Ergens, een plek’ is van 31 oktober tot en met 15 november 2015 te zien in Huis Kernhem in Ede. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 12.00u tot 17.00u. Op 15 november, vanwege een concert, van 14.00u tot 17.00u. De opening vindt plaats op 1 november as. om 14.00u door geletterd reisleider Laurens van der Zee.

Na de eerste tentoonstelling in Ede gaan het museum en de kunstenaars op reis, naar andere plekken in Duitsland. Er gaan geruchten over plekken in België. Op andere tentoonstellingsplekken zullen nieuwe kunstenaars aansluiten, nieuwe kunstwerken ontstaan en nieuwe bezoekers meegenomen worden. Om deze reis mogelijk te maken loopt er tot 4 oktober as. een crowdfundingsactie met bijzondere tegenprestaties. Helpt u ons op weg ?

image[2]