Nieuws

Expositie Stof tot nadenken (7/9/2019)

Huis Kernhem, Ede

6 t/m 21 juli 2019 : geopend op zaterdag en zondag , 12 tot 17 uur.

Wageningse kunstenares Jacqueline van Bergeijk toont haar sculpturen, installaties en collages.

Jacqueline werkt voornamelijk met gebruikte textiel. De oude stoffen fungeren met alle gebruikssporen voor haar als verhalenverteller, als bruggenbouwer in de tijd. Het vertelt over wie we willen zijn, hoe we leven of wat we hebben meegemaakt.

Stof als echo van een persoonlijk verleden of een collectieve ervaring.

Als Jacqueline van Bergeijk een eenzame verloren handschoen op straat ziet liggen, een oud zakdoekje of versleten jarretels vindt op een rommelmarkt, beginnen de vragen te komen. Van wie zijn deze geweest, hoe zijn ze gebruikt, wat hebben ze meegemaakt? In haar hoofd worden het verhalen over mensen, over kleine geschiedenissen. Deze gedachten en associaties vormen de aanleiding voor haar werk.

Het verhaal van de ander boeit haar, hierbij zijn kernwoorden ontmoeting, vreugde, verdriet, vergankelijkheid. In haar werk zoekt ze naar de balans tussen kwetsbaarheid en kracht.

Na haar werk als Intensive Care Verpleegkundige volgde ze de opleiding tot Costumière en Coupeuse en geeft ze Creatieve Naailessen. Al zoekend om de textiel als autonome en vertellende kracht in te kunnen zetten studeerde ze in 2010 af aan de Nieuwe Academie Utrecht (NAU), hierna volgde ze 3 jaar de Upgraders in Art te Arnhem.

Voor verdere informatie zie: www.jacquelinevanbergeijk.nl

Salman Ezzammoury – Galerie Zuid Harskamp 5 juni t/m 31 augustus (6/4/2019)

Nieuwe kunstwerken van Salman Ezzammoury zijn te zien in Galerie Zuid Harskamp. Van 5 juni t/m 31 augustus is de expositie geopend voor het publiek op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur… Salman is zelf aanwezig op zaterdag 6 juli.
Meer info in Barneveldsekrant: https://barneveldsekrant.nl/…/expositie-mistdieren-opent-ga…

Groepsexposities “Over de Berg” (5/7/2019)

Platformleden Betty van Gelder en raymonde van santen hebben de kapel van het voormalige klooster Sancta Maria in Renkum “in bruikleen” van het SLAK/Arnhem. Zij organiseren hierin onder de naam KAPELexpo-voor kunst en zo wisselende exposities.

Leden van het Platform BKW exposeren in twee groepstentoonstellingen getiteld “Over de Berg 1” van zaterdag 4 mei t/m zondag 26 mei en “Over de Berg 2” van zaterdag 8 juni t/m zondag 30 juni hier werk.


Openingstijden: zaterdag/zondag  12.00 – 17.00 uur
Adres: Utrechtseweg 131, 6871 DR Renkum
Toegang en parkeren is gratis
KAPELexpo-voor kunst en zo
bettyvangelder@gmail.com
rays4all@gmail.com

Deelnemende kunstenaars:

1e periode 4 mei t/m 26 mei 2019
Sharon Burggraaf, Marij Roex, Josien Plomp, Colette Bloos, Berna Meppelink, Bert Hoekstra, Fransje Smit, Betty van Gelder, raymonde van santen en Marianne Schokkenbroek

2de periode 8 juni t/m 30 juni 2019
Nelleke Zandwijk, Laurens van der Zee, Annie van Gansewinkel, Martijn Adelmund, Birgit Pedersen, Marleen Brummelkamp, Frida Stad, Jan den Besten, Trijnie Goudriaan, Gelske Kwikkel, Paul Dunki Jacobs en Salman Ezzammoury

Zonen van Westkapelle door Edo Hebinck, presentatie 24 april 2019 (4/15/2019)

Edo Hebinck, conservator van Museum Droom en Geheugen presenteert 24 april om 14.00u  een permanente tentoonstellingsvitrine en een boek over Jan Campert, Adriaan Viruly en Jac. van Elsäcker in het Dijk- en oorlogsmuseum in Westkapelle.

Museum Droom en Geheugen is een reizend museum, zo gezegd, in jargon, een vliegend museum.
Echter, aanstaande 24 april zal Museum Droom en Geheugen landen in Westkapelle.
Vanaf dan staat er in het Dijk- en oorlogsmuseum aldaar een permanente vitrine die op de eigen wijze van Droom en Geheugen vertelt over drie Westkappels kunstenaars. Aan de hand van unieke, door Jan Campert, Adriaan Viruly en Jac. van Elsäcker, nagelaten stukken vertelt Edo Hebinck, conservator en bouwer van Museum Droom en Geheugen, in de vitrinepresentatie én in het door hem geschreven boek Zonen van Westkapelle over hun eigenzinnige ontwikkeling, geplaats tegen de achtergrond van de (cultuur)geschiedenis van hun tijd. Vanwege het inzetten van het archief van Museum Droom en Geheugen kan Hebinck de lezer ongekende blikrichtingen aanreiken.
Op 24 april om 14.00u zal het eerste exemplaar van het boek aangeboden worden aan Ada van Hoof, projectleider van het Dijk- en oorlogsmuseum, het Polderhuis in Westkapelle.
Het boek Zonen van Westkapelle verschijnt in een oplage van 200 genummerde exemplaren. De omslag van het boek werd in Wageningen gedrukt door Niek Smaal, in drukkerij Houtpers. Op de omslag prijkt een linosnede van Bert Hoekstra.

Edo Hebinck, Jacqueline van Bergeijk en Salman Salman Ezzammoury bij Huntenkunst (4/11/2019)

Werk van de platformleden Edo Hebinck, Jacqueline van Bergeijk en Salman Salman Ezzammoury is te zien bij de 27e internationale kunstmanifestatie Huntenkunst in Ulft.

24,25 en 26 mei 2019, SPP- Hal Ulft

Brochure Huntenkunst 2019

Culturele Ronde Wageningen (4/9/2019)

De Culturele Ronde Wageningen organiseert tweejaarlijks een Culturele Ronde in Wageningen.

Deze Culturele Ronde Wageningen bestaat uit een atelierroute (13 en 14 april 2019) en een overzichtsexpositie (6 t/m 14 april 2019).

Ook deze Culturele Ronde doen veel leden van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen mee. Het moment om hun werk te zien!

https://www.cultureleronde.nl/

Expositie van Salman in BBLTHK is verlengd (2/5/2019)

Expositie: Havana; the City in People in bblthk is verlengd

Wegens succes is de expositie “Havana, the City in People” van de Edese beeldend kunstenaar Salman Ezzammoury in de bblthk in Wageningen verlengd tot 28 februari 2019.

Op maandag 28 januari heeft Soraya Alvarez Nuñez, ambassadeur van de Republiek Cuba in Nederland, de expositie bewonderd en de kunstenaar uitgenodigd ook in Havana te exposeren.

Havana is de hoofdstad van Cuba en viert dit jaar haar 500ste verjaardag.

Deze 500ste verjaardag wordt het hele jaar door gevierd met een uitgebreid programma van evenementen, concerten, optredens en parades in de stad.

Havana werd opgericht in 1519 en is uitgegroeid tot een levendige hoofdstad vol cultuur en geschiedenis.

Adres: de bblthk – bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2.
Openingstijden: ma. wo. do. 09.00 – 17.30 uur
di. vr. 09.00 – 20.00 uur – za. 11.00 – 17.00 uur

Meer informatie:

E-mail: ezzammoury@gmail.com

Website: www.salmanezzammoury.com

Bijgaand foto: Salman Ezzammoury en de ambassadeur van Cuba