Nieuws

open atelier in Arnhem op 17 en 18 november (11/14/2018)

50 kunstenaars in Arnhems Buiten openen hun atelier op 17 & 18 november

Tijdens het weekend van de Nationale Kunstweek 17 en 18 november vindt het Landelijke Atelierweekend plaats. 50 kunstenaars op het parkachtige Arnhems Buiten openen hun deuren. Vereeld over vier ateliergebouwen: B44, B46, H40 en kunstgebouw H29.

Dit is dé kans om mijn werk en dat van tientallen andere kunstenaars te zien!

Je bent welkom van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 17 en zondag 18 november.
Arnhems Buiten, Utrechtseweg 310, Oosterbeek.ArnhemsBuiten_nov_2018_flyer

Ik ga op reis en ik neem mee (10/20/2018)

Let op: veranderde Openingstijden!
Weekend 1: vr 16.00-20.00 uur
                      za 11.00- 17.00 uur
Weekend 2: vr 12.00-17.00   Matser ook vrijdagavond
                      za 10.00 – 17.00 uur
                      zo 13.00-17.00  uur [koopzondag]
Weekend 3: za 10.00- 16.00 uur
                      zo 10.00- 16.00 uur

6 oktober 16.00 uur Salon in de Bibliotheek (10/1/2018)

Zaterdag 6 oktober vanaf 16.00 uur een open salon over taal in de kunst in de bibliotheek van Wageningen.

Rob Smolders is spreker en specialist op dit gebied. Zie de link: https://altijdvandaag.nl/over-mij/

Enkele reis Nergens? “Ik ga op reis en ik neem mee” (9/26/2018)

Reizende groepsexpositie Enkele reis Nergens? 
 Met een hoop bombarie arriveren ze vrijdag 26 oktober om 16:00 in de bblthk: 22 kunstenaars en hun koffers. In die bagage houden zich kunstwerken schuil die horen bij de expositie Enkele reis Nergens?
Deze reizende groepsexpositie wordt georganiseerd door het Platform voor Beroepskunstenaars. In drie opeenvolgende weekenden staan de koffers opengeklapt en uitgestald op drie verschillende locaties in de stad.
De expositie verplaatst zich van de bblthk in het eerste weekend (26 en 27 oktober) naar Helinä, Wikkel en Matser in het tweede weekend (2, 3 en koopzondag 4 november), om tot slot te eindigen in het Koetshuis van het Belmonte Arboretum (10 en 11 november). 
 De kunstenaars uit Wageningen en omgeving lieten zich inspireren door de ondertitel ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ en zullen het publiek met verschillende disciplines en invalshoeken verrassen met hun bagage. 
 Wie wil weten hoe de kunstwerken of de ideeën daarvoor ontstaan zijn, kan een kijkje nemen bij de Salon die plaatsvindt tijdens het laatste expositieweekend in het Arboretum. Deze bijeenkomst is op zaterdag 10 november en vangt om 14:00u aan en stelt een aantal kunstenaars in de gelegenheid een paar woorden te wijden aan wat er in zijn of haar koffer te zien is. Het belooft een dynamische tentoonstelling te worden.

Bert Hoekstra exposeert vanaf 31 augustus in Renkum (8/27/2018)

De gemeente Renkum heeft, dankzij de schone beken, die vanaf de Veluwe richting Nederrijn stromen, een rijke papiergeschiedenis. Van alle papiermakerijen die er ooit waren zijn nu nog Parenco in Renkum en Schut in Heelsum over. Parenco maakt krantenpapier en karton, Schut maakt papier voor specialistische toepassingen, zoals aquarelpapier, grafisch papier, technisch papier, e.d. De fabricage van papier heeft een groot stempel gedrukt op de gemeente Renkum. Al een aantal jaren wordt er door een enthousiast groepje mensen gewerkt aan een papiermuseum. De expositie die vanaf 31 augustus zal lopen heeft het karakter van een pop up museum. De einddatum hiervan is nog niet bekend. In ieder geval zal het museum open zijn tot half september, maar hopelijk tot eind november. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een blijvend museum.

Een deel van de expositieruimte zal gereserveerd blijven voor kunst en kunstzinnige toepassingen van papier. Bert Hoekstra samen met Piet Zegveld, zijn als eersten die hun werk van papier  tonen. Zijn bijdrage zal bestaan uit papiersculpturen, reliëfs en gegoten tekeningen. 

Tentoonstelling Life in Lost Gloves 10 t/m 26 augustus (7/12/2018)

Tentoonstelling Life in Lost Gloves

Hoe gevonden handschoenen leiden tot bijzondere kunstwerken. Dat laten kunstenaars Jacqueline van Bergeijk, Gelske Kwikkel en Annie van Gansewinkel zien in Life in Lost Gloves. Deze tentoonstelling is in Wageningen te bekijken van 11 tot 26 augustus 2018 in de Binnenstadswinkel, Hoogstraat 15 in Wageningen.

Zijn het wezens, mensen, wijzelf misschien?
Zoekend, schuilend, op de vlucht, troostend, verhalend.
Drie uiteenlopende kunstenaars hebben elkaar gevonden om die verhalen, onze verhalen, vast te leggen. In sculpturen, foto’s en gedichten.

Het begon allemaal met de verloren handschoenen die beeldend kunstenaar Jacqueline van Bergeijk al jaren in Wageningen van de straat opraapte. Ze maakte er sculpturen van en groepeerde ze tot opstellingen die toeschouwers raakten. Zij herkenden geschiedenis, actualiteit, aspecten van hun eigen leven.
Fotograaf Gelske Kwikkel haalde sommige personages uit de schaduw en zette ze in het licht, andere liet ze juist in het duister. Zo ontstond de spanning tussen donker en licht.
Vervolgens liet dichter Annie van Gansewinkel de beelden op zich inwerken, probeerde gedachten en gevoelens te lezen.
Door de samenwerking van de drie kunstenaars zijn beeld, foto en woord onverbrekelijk met elkaar verbonden. Toch willen ze de toeschouwer ruimte laten om zich een eigen verhaal te vormen.

Wethouder van cultuur Anne Janssen opent de tentoonstelling op 10 augustus om 17 uur. Verhalendichter Renske Kwikkel treedt dan op en laat zich muzikaal inspireren door het tentoongestelde werk.
Openingstijden van 11-26 augustus: za en zo 12-17 uur; wo 10-14 uur. Toegang gratis
Op 22 augustus geeft Annie van Gansewinkel van 14-16 uur een gedichtenworkshop bij de tentoonstelling. (5 euro, incl. koffie of thee) Aanmelden voor 17 augustus via info@annievangansewinkel.nl